Закусочні оладки з зеленою цибулею і яйцем

оладки з зеленою цибулею і яйцем - рецепт приготування Оладки

Закусочні оладки з зеленою цибулею і яйцем, рецепт яких я вам пропоную, зроблені з дуже вдалого тіста. Воно ідеально підходить для оладок, тому користуюся тільки ним.

Випічка виходить пишною, ніжною і дуже м’якою. Навіть коли оладки охолонуть, вони будуть м’якими і шалено смачними. Недорога закуска стане відмінним варіантом сніданку або швидкого перекусу.

Склад продуктів

  • одне свіже куряче яйце;
  • одна столова ложка цукрового піску;
  • 220 мілілітрів кефіру, жирністю 2,5%;
  • 200 грам пшеничного борошна;
  • два зварених круто курячих яйця;
  • 30 грам зеленої цибулі;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • половина чайної ложки соди.

Млинці з зеленою цибулею і яйцем: покроковий процес приготування

Ставимо варити два курячих яйця (вони нам будуть потрібні для начинки), а самі займемося приготуванням тіста.

У миску вбиваємо куряче яйце, додаємо цукровий пісок, кефір жирністю 2,5%, харчову соду. Все добре перемішуємо вінчиком або виделкою, до однорідності.

Потім всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Порада. Таке тісто я використовую і для приготування звичайних, солодких оладок, тільки цукру кладу більше: 3-4 столових ложки.

У вже готове тісто додаємо невелику дрібку солі, чорний мелений перець і перемішуємо.

Прибираємо тісто в сторонку, займемося начинкою. Пучок зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і дрібно січемо ножем.

Охолоджені і очищені курячі яйця подрібнюємо, як можна дрібніше. Можна скористатися виделкою: в ліву руку беремо яйце, а в праву руку – вилку. Подрібнюємо яйця прямо в руках у дрібну крихту.

На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість олії, викладаємо оладки десертною ложкою, змоченою у воді. Смажимо на невеликому вогні, з двох сторін, до готовності.

Пишні закусочні млинці з зеленою цибулею і яйцем подаємо на стіл з супом або сметаною.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь