Такі оладки виходять красивими, акуратними, пишними та м’якими, більше схожі на пишні пончики. Кефірне тісто, це найуніверсальніший і практичний варіант.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 300 г;
- цукор, 1 ст. л;
- ванілін за смаком;
- сіль дрібку;
- сода, 0,5 ч.л;
- борошно, 180 г.
Процес приготування оладків
Кефір кімнатної температури змішуємо із сіллю, цукром, ваніліном і добре перемішуємо.
Борошно просіюємо і всипаємо в кефір, додаємо соду і добре вимішуємо.
Щоб оладки вийшли красивими та акуратними, тісто перекладаємо в кондитерський мішок. А якщо у вас такого немає, просто перекладаємо в цупкий пакет і відрізаємо у нього кінчик.
Розігріваємо олію в сковороді і видавлюємо порції тіста.
Обсмажуємо оладки із двох сторін до рум’яності на невеликому вогні.
Оладки посипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу. Можна подавати з варенням, ягідними сиропами, шоколадом, медом, сметаною.
Дуже простий рецепт універсального тіста, який також можна використовувати для пончиків з начинкою. Видавлюємо тісто, чекаємо коли верх трохи схопиться, викладаємо зверху ложку начинки – густе варення, сир, макова начинка та інші варіанти. Зверху видавлюємо ще тісто, щоб шар накрив начинку та закриваємо сковороду кришкою. Смажимо близько 2 хвилин, потім перевертаємо пончики та обсмажуємо другу сторону.