Вже на протязі 7 років готую солоні огірочки на зиму по цьому простому рецепту

Огірки на зиму

За 7 років жодного разу мене не розчарували огірочки, закриті за цим рецептом – завжди хрусткі і надзвичайно смачні!

Переходжу до процесу консервування огірків

Для початку підіть нарвіть на своїй грядці огірочки або купіть на ринку. Виберіть відповідний розмір і потрібну кількість.

Після я огірки ретельно мию, складаю в відерце і заливаю водою холодного стану, залишаю на 4-6 годин. За цей час вони набирають стільки води, скільки потрібно.

Далі я підготовляю банки. Для консервації я зазвичай використовую банки об’ємом три літри. Тому тут кількість продуктів розраховано саме на трилітрову тару. Банки я ретельно мию, але не стерилізую.

Частину зелені укладаю на дно ємності, після огірочки, і знову зелень. Всипаю сіль, цукор, мелений чорний перець і кладу часник.

Укладають все в банку до самого верху.

Воду я кип’ячу заздалегідь, щоб вона встигла охолонути до 60 ° С. Тоді я заливаю нею огірки.

Закриваю капроновою кришкою і переношу в погріб.

Уже через місяць можна пробувати солоні огірочки, але зберігаються вони спокійно і до весни.

Я їх використовую в розсольник, салати і просто ставлю як закуску до будь-якого гарніру і страви. Мені дуже подобається саме такий смак огірочків, тому інші рецепти я не пробую.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь