Використовую огірки, що переросли, з користю. Хрумкі огірочки по-польськи

Огірки на зиму

Особливість саме цього салату на зиму з огірків у тому, що вони виходять зовсім як із свіжих: ароматні, хрусткі, щільненькі та дуже апетитні.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 2кг;
  • кріп, пучок;
  • гострий перчик за смаком та бажанням;
  • часник, 1 головка;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор та оцет 9% по 0.5 склянки;
  • олія соняшникова рафінована, 0.5 склянки;
  • вода, 0,5 склянки.

Процес приготування огірків по-польськи

Об’єм продуктів вимірювався склянкою 250 мл.

Огірки миємо і, якщо вони мляві, заливаємо чистою та холодною водою на пару годин. Для салату вибираємо будь-які за розміром огірки, але найідеальніший варіант – це невеликі огірочки, які не перестигли.

Ріжемо кружечками. Часник, зелень та гострий перець дрібно січемо.

Змішуємо огірки, кріп, часник, гострий перчик, посипаємо сіллю та цукром, наливаємо олію та оцет, чисту воду. Дуже добре перемішуємо салат і залишаємо настоюватися на 2 – 3 години під кришкою. Періодично перемішуйте салат.

Використовую огірки, що переросли, з користю. Хрумкі огірочки по-польськи

Розкладаємо в чисті баночки по 0.500 мл, ущільнюємо та заливаємо маринадом.

Накриваємо баночки кришками і ставимо в каструлю на рушник, вливаємо теплу воду по плечики банок.

Використовую огірки, що переросли, з користю. Хрумкі огірочки по-польськи

Стерилізуємо після закипання 10 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо та укутуємо до повного остигання. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Використовую огірки, що переросли, з користю. Хрумкі огірочки по-польськи

Дуже простий, але смачний салат, який ви можете заправити нерафінованою олією після того, як відкриєте баночку, додати цибулю та кріп і подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар