Вся справа в правильному тісті: розповідаю, як я роблю найшвидші і пишні оладки

Оладки

Ось і прийшла осіння пора. Овочеві страви залишилися позаду, а хочеться якоїсь смачної домашньої випічки! Тому сьогодні я пропоную вам приготувати оладки і не прості, а самі пишні! Вся справа в правильному тісті! Тут немає якихось секретів і хитрощів, але є нюанси в приготуванні тіста, які і надають пишності і легкості оладкам.

Які продукти будуть потрібні:

  • Один стакан кефіру об’ємом 200 мл;
  • Одна дрібка солі;
  • Пів чайна ложки соди;
  • Одне яйце;
  • 2-3 стол. ложки цукру;
  • 280-300 г борошна;
  • Ванілін, якщо хочете;
  • Кілька стол. ложок соняшникової олії, щоб смажити.

Пишні оладки: переходимо до процесу приготування

Для початку потрібно в миску розбити яйце, насипати цукор, додати одну дрібку солі і ванілін, якщо хочете.

Збийте цю суміш за допомогою міксера або вінчика.

Ось і перший нюанс – кефір повинен бути теплим і не просто нагрітим до кімнатної температури, а трохи підігрітий на плиті. Влийте такий кефір в яєчну суміш і перемішайте.

Вся справа в правильному тісті: розповідаю, як я роблю найшвидші і пишні оладки

Далі всипте соду і швидко-швидко розмішайте. Не чекайте, коли почне відбуватися реакція соди з кефіром, а відразу ж розмішуйте. Це другий нюанс.

Тепер просійте борошно і перемішайте, поки тісто не стане однорідним.

А ось і третій нюанс: консистенція тіста повинна бути такою: густою і яка тягнеться, а якщо його вимішувати за допомогою лопатки і збирати зі стінок посуду до центру, то воно не буде розтікатися. Залиште тісто на п’ять хвилин, а далі можна переходити до смаження оладок, не перемішуючи більше тісто.

Вся справа в правильному тісті: розповідаю, як я роблю найшвидші і пишні оладки

Налийте в сковорідку трошки олії, нагрійте і викладіть тісто ложкою, роблячи це акуратно, щоб зайвий раз його не турбувати.

Вся справа в правильному тісті: розповідаю, як я роблю найшвидші і пишні оладки

Смажте з однієї й іншої сторони до рум’яності на вогні середньої інтенсивності.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь