Цей рецепт я знайшла давно в одному з журналів про сад і город. Спочатку я сумнівалася, якщо чесно. Однак люблю експериментувати, тому вирішила ризикнути. І не прогадала! Огірочки вийшли справжньою хрусткою бомбою! Тепер тільки так закриваю їх на зиму. Рецепт досить простий, огірки не будуть сильно солоними, смак у них злегка пряний, а це те, що потрібно.
Які продукти потрібні для двох літрів розсолу:
- півтори ст. л. солі;
- 130 г цукру;
- 150 9% -ого оцту.
Які продукти кладуться на дно баночки:
- дві гілочки кропу;
- дві порічкових листа;
- два вишневих листа;
- 3-4 зубці часнику;
- 3-4 горошини чорного перцю.
- скільки потрібно огірків
Я зазвичай консервую літрові банки і 4 на банки в мене зазвичай йде 3-3,5 кілограма огірочків і якраз два літри розсолу. Все буде залежати від того, наскільки щільно ви укладаєте огірки.
Приступаємо до консервації
В першу чергу миємо огірочки під холодною водою. Після замочуємо їх теж в холодній воді на три години.
Банки обов’язково мию з содою і стерилізую їх в духовці. Температуру включаю 110 ° і для літрових банок достатньо 15 хвилин.
На дно кожної ємності кладемо листя, кріп, часник і перчик горошком.
Наповнюємо щільно огірочками і заливаємо кип’ятком. Залишаємо на 15 хвилин. Виливаємо в мийку.
Залити кип’ятком потрібно два рази, а на третій – розсолом.
У два літри води всипаємо, сіль, цукор, наливаємо оцет і ставимо на вогонь. Нехай розсіл закипить.
Потім відразу розливаємо його по банках, закатуємо їх або закручуємо. Загортаємо в ковдру і нехай охолоджуються.