Сирні рогалики. Смак дитинства: готуються легко і просто, а результат завжди тішить

Домашня випічка

Сирне тісто добре тим, що воно завжди виходить дуже м’яким, з приємною текстурою, поєднується з різними начинками і довго залишається свіжим.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • сир, 200 г;
  • вершкове масло, 70 г;
  • цукор, 40 г;
  • сода, 0.5 ч.л, погасити лимонним соком;
  • борошно, близько 130 г;
  • сіль дрібка.

Процес приготування сирних рогаликів

Розм’якшене вершкове масло перетираємо з сиром, цукром і сіллю, ваніліном до смаку до однорідності.

Всипаємо соду, гашену лимонним соком або оцтом, перемішуємо.

Борошно просіюємо і всипаємо частинами в масу, вимішуємо гладке і однорідне тісто.

Накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на 40 хвилин.

Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини та кожну тонко розкачуємо.

Один пласт посипаємо цукром, накриваємо другим пластом, прокочуємо качалкою і ріжемо трикутниками.

Сирні рогалики. Смак дитинства: готуються легко і просто, а результат завжди тішить

Скачуємо рогалики і викладаємо їх на лист, застелений пергаментом.

Сирні рогалики. Смак дитинства: готуються легко і просто, а результат завжди тішить

Сирні рогалики. Смак дитинства: готуються легко і просто, а результат завжди тішить

Випікаємо при 180 градусах близько 25-30 хвилин до рум’яності.

Сирні рогалики. Смак дитинства: готуються легко і просто, а результат завжди тішить

Рогалики виходять дуже ніжними, м’якими та сирними. Можна подавати ще й з абрикосовим варенням до чаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар