Якщо ви думаєте, що ще приготувати на вечерю, щоб здивувати та порадувати родину, спробуйте рецепт пиріжків з рибою. Вони готується просто і виходить дуже смачними. Крім того, продукти для страви завжди є в холодильнику.
Необхідні продукти:
- Вода – 100 мл;
- Яйце – 2 шт;
- Сіль – 0,5 ч. л;
- Вершкове масло – 20 г;
- Цукор – 1 ч. л;
- Дріжджі – 1 ч. л;
- Борошно – 220 г;
- Біла риба філе – 150 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Рис – 25 г.
Покроковий процес приготування:
Заздалегідь для даного рецепту слід підігріти воду приблизно до 40 градусів і розтопити масло окремо.
У теплу воду розбиваємо одне яйце і додаємо вершкове масло, цукор, дріжджі та солимо. Суміш необхідно перемішати, щоб усі розсипчасті інгредієнти розчинилися.
До яєчної суміші висипаємо борошно у два підходи по 110 г кожен. Після цього замішуємо тісто, накриваємо ганчіркою і даємо піднятися протягом 2 годин у теплому місці.
У цей час відварюємо філе риби 15 хвилин, вода, в якій варимо, має бути підсоленою.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на невеликому вогні цибулю до золотистого кольору.
У блендер викладаємо цибулю та філе і подрібнюємо до стану фаршу.
Відварюємо рис до готовності та додаємо до фаршу з риби, перемішуємо.
Тісто розділяємо на 7 рівних частин і формуємо їх колобки. Ці кульки потрібно розкачати та зліпити з них човники. У поглиблення човна кладемо начинку з риби.
Деко застилаємо пергаментом для випікання і викладаємо на нього майбутні пиріжки. Розбиваємо в окрему миску яйце і змащуємо тісто.
Ставимо лист у розігріту до 230 градусів духовку і випікаємо 10-15 хвилин.
У результаті ми отримуємо смачні пиріжки з рибою, які добре поєднуватимуться з іншою випічкою. Це бюджетна страва, яку можна готувати хоч кожен день.