Смачні та супер-повітряні коржики на кефірі вийдуть у кожного, хто спробує їх приготувати за цим рецептом. Готуються вони дуже швидко, поки заводиться тісто, можна поставити чайник грітися.
Складові:
- Борошно – 2 склянки.
- Кефір – 1 склянка.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль, цукор – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Беремо миску, просіюємо туди борошно, це робиться для того, щоб наповнити його киснем, потім додаємо соду і перемішуємо.
Далі, поступово додаємо кефір і замішуємо тісто, звертаємо увагу, тісто має вийти за консистенцією приблизно, як на пиріжки, не рідким.
Накриваємо тісто харчовою плівкою або пакетиком, залишаємо на 15-20 хвилин.
Потім розкачуємо на дошці тісто, товщиною приблизно пів сантиметра і нарізаємо довільно.
Кладемо коржики в сковорідку з попередньо розігрітою олією, смажимо з двох боків до золотистої скориночки.
Чайник скипів, коржики готові, можна кликати рідних до столу! Подавати можна з варенням або зі згущеним молоком, але навіть без цього вони будуть дуже смачними і ніжними. Смачного!