За допомогою цього простого та швидкого рецепту, ви зможете зробити дуже смачні та пишні хачапурі на сковороді.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт;
- цукор та сіль по 0.5 ч.л;
- розпушувач, 1 ч. л;
- молоко, 1 склянка;
- борошно, 1 склянка;
- сир твердий, 100 г;
- плавлений сир, 1 шт;
- цибуля зелена і кріп.
Процес приготування хачапурі
З’єднуємо яйце, сіль та цукор, перетираємо масу віночком до однорідності. Вливаємо молоко, перемішуємо.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем і всипаємо частинами в масу і вимішуємо однорідне тісто. Густоту потрібно добитися такої ж, як на домашні оладки.
Твердий сир і плавлений натираємо на великій тертці і додаємо в масу. Порада: щоб плавлений сирок швидко натирався і не злипався, заморозьте його протягом 40 хвилин у морозильній камері. Перемішуємо тісто.
Пучок зеленої цибулі та кріп за смаком ріжемо і також висипаємо в тісто, перемішуємо.
Сковороду змащуємо олією, виливаємо тісто.
Обсмажуємо на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин. За допомогою плоскої тарілки перевертаємо та обсмажуємо другу сторону теж протягом 5 – 7 хвилин.
Такі ледачі хачапурі виходять м’якими, пишними, добре пропікаються і відмінно підходять до сніданку або обід, вечері як альтернативу хлібу.