Ці оладки виходять пишні, незважаючи на те, що в них немає дріжджів. А ще як доповнення ми додали до них гарбуз. Він надає їм приємного помаранчевого кольору і приголомшливого аромату. А сир робить готову страву ніжнішою.
Необхідні продукти:
- 300 мілілітрів кефіру
- 1 куряче яйце
- пів чайної ложки соди
- дрібка солі
- 3 столові ложки цукру
- 100 г сиру 9%
- 1 столова ложка соняшникової олії
- 200 грам гарбуза
- 200 грам пшеничного борошна
Як приготувати сирні оладки з гарбузом
1. У миску вливаємо кефір, додаємо сіль, соду, олію, вбиваємо куряче яйце, всипаємо цукор і все перемішуємо.
2. В масу додаємо сир і ще раз перемішуємо. А потім всипаємо борошно і замішуємо тісто.
3. На дрібній тертці натираємо очищений гарбуз. Додаємо його до тіста, перемішуємо. Залишаємо його у такому вигляді на 30 хвилин.
4. У сковороду наливаємо олію і нагріваємо. Кладемо на неї ложкою тісто і смажимо оладки з одного боку 2-3 хвилини на середньому вогні під кришкою. Потім перевертаємо і смажимо зі зворотного боку до готовності.
5. Готові оладки перекладаємо на тарілку та подаємо до столу.