Свекруха навчила солити огірки «Бродячі». За 30 років вона не пробувала інші рецепти

Огірки на зиму

Консервація без цукру і оцту, вони будуть довго зберігатися навіть в коморі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • сіль, 1 склянка на 5 л води;
  • зелень будь-яка;
  • часник, спеції.

Процес приготування

У чисті банки укладаємо промиті огірочки і зелень на свій смак, спеції. Зелень краще класти на дно.

Кип’ятимо воду, розчиняємо сіль і киплячим наливаємо в банки.

Порада: якщо у вас менше огірків, для яких беруть 5 л розсолу, тоді на 1 літр води беремо 2 столові ложки солі.

Ми залишаємо банки, накриті кришками в приміщенні на піддоні на 3 доби.

Якщо огірки помутніли за 2 доби, краще переставте в більш тепле приміщення.

Розсіл зливаємо кип’ятимо, заливаємо назад в огірки і закручуємо кришки.

Такі огірочки зберігаємо в підвалі або в коморі.

Свекруха навчила солити огірки «Бродячі». За 30 років вона не пробувала інші рецепти

У вас вийдуть хрусткі і ароматні огірки, які просто подаємо у вигляді закуски або використовуємо в салатах.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар