Солоні огірки на зиму, без оцту і стерилізації

Огірки на зиму

Дуже смачні солоні огірки на зиму без стерилізації і додавання консервантів. За смаком схожі з бочковими, чудово підійдуть для розсольнику, салатів, піци та інших страв! Господині готуйте дуже смачні хрусткі огірочки! Вдалих заготовок!

Інгредієнти на рецепт огірків. Для розсолу на 1 літр 50 гр. солі. Гострий перець, часник і зелень кладіть за смаком!

Детальний опис рецепта

Обрізати огірочки з двох сторін. На дно каструлі викладаємо гілки смородини, сухий кріп, лист хрону, часник, нарізаний перець чилі і зверху кладемо огірочки. Поверх огірочків кладемо те ж саме що і в низу, повністю заливаємо кип’яченою водою, на кожен літр води додавати по 50 гр солі.

Солоні огірки на зиму, без оцту і стерилізації

Накрити марлею-рушником придавити вантажем, залишити на 3-4 дні.

Солоні огірки на зиму, без оцту і стерилізації

Витягнути огірки, процідити і прокип’ятити розсіл, до кип’ятіння рекомендую додати листя смородини або дуба. У банку додати перець чилі, лавровий лист, часник, огірки, зелень, залити кип’яченим розсолом. Потім дати банці охолонути, вилити розсіл, прокип’ятити ще раз і залити назад, закрутити кришку, перевернути, накрити ковдрою.

Солоні огірки на зиму, без оцту і стерилізації

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар