Навіщо купувати в магазині, якщо можна приготувати вдома. Рулет виходить ніжним, смачним і м’яким. Готується дуже легко і з найпростіших продуктів.
Необхідні інгредієнти:
- 90 г борошна пшеничного;
- 3 курячих яйця;
- 80 г цукру;
- щіпка ванілі;
- 200 г будь-якого повидла.
Спосіб приготування бісквітного рулету
Найкраще все збити за допомогою міксера.
Спочатку розбийте яйця в глибокий посуд, збивайте поступово всипаючи цукор.
Потім додайте ваніль і збивайте до утворення однорідної повітряної маси.
Просійте борошно і всипте її в яєчну масу. Гарненько перемішайте, щоб маса стала однорідної консистенції.
Візьміть деко і накрийте пергаментним папером. Вилийте на нього приготоване тісто і розрівняйте його по всьому листу до приблизно однакової товщини.
Поставте бісквіт випікатися на 10 хвилин в попередньо розігріту духовку до 190 °. Перевірте на готовність пальцем, просто натисніть на бісквіт. Якщо палець не провалюється, то бісквіт готовий.
Готовий бісквіт переверніть на рушник, застелений на робочу поверхню, і акуратно зніміть пергамент.
За допомогою рушники згорніть бісквіт в щільний рулетик. Залиште його на 10 хвилин, нехай охолоне.
Потім обережно розгорніть рулет в зворотне положення і обріжте нерівні краї, якщо вони є.
Повністю змастіть бісквіт рівним шаром повидла і скрутіть його назад в рулет.
Оберніть рулетик харчовою плівкою і приберіть приблизно на 15 хвилин в холодне місце. Чим довше постоїть рулет в холодильнику, тим краще просочиться.
Готовий рулет можете посипати цукровою пудрою.