Ці ватрушки з’їдаються одна за одною. Просто неможливо зупинитися. М’які, повітряні, солодкі і мега смачні. Ваші діти від такої випічки будуть в захваті. Порадуйте їх такою смакотою. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
Для тіста
- 200 мл кефіру
- 5 гр сухих дріжджів
- 2 столові ложки цукрового піску
- 1 яйце
- 0,25 чайної ложки солі
- 4 гр ванільного цукру
- 60 мл рослинної олії
- 400 гр борошна
Для начинки
- 300 гр сиру
- 1 яйце
- 8 гр ванільного цукру
- 1 столова ложка манки
- цукровий пісок за смаком
Покроковий процес приготування ватрушок
В першу чергу в окрему ємність відправляємо теплий кефір і додаємо цукровий пісок з дріжджами. Добре все перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин. В результаті повинна з’явитися шапочка.
Після чого додаємо масло, яйце, сіль і борошно. Замішуємо тісто. Воно має бути м’яким, ніжним і не липнути до рук. Залишаємо його в теплому місці на півтори години.
Беремося за приготування начинки. Для цього перетираємо сир і додаємо яйце, ванільний цукор, манку і цукровий пісок за смаком. Добре все перемішуємо.
Після закінчення потрібного часу ділимо тісто на 8-10 частин. З кожної формуємо кульку. У такому вигляді залишаємо в теплому місці ще на 15 хвилин.
Після чого склянкою робимо поглиблення по центру і розміщуємо начинку. Залишаємо в теплому місці ще на півгодини.
Після закінчення потрібного часу перекладаємо на деко, попередньо застелений пергаментним папером, і ставимо в духовку, розігріту до 180 °, на 25 хвилин.
Потім охолоджуємо готові ватрушки і посипаємо цукровою пудрою. Після чого можна подавати до чаювання.