Смачні рогалики з повидлом

Рогалики з повидлом - рецепт приготування Домашня випічка

Дуже м’які, пухнасті і смачні рогалики. Рецепт простий і легкий у виконанні. Спробуйте, Вам обов’язково сподобається.

Складові

  • Масло вершкове – 20 г
  • Цукор – 40 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рослинна олія – 15 мл
  • Тепла вода – 125 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Дріжджі сухі – 3 г
  • Сіль – щіпка
  • Повидло – 250 г (у мене яблучне)

Покроковий процес приготування рогаликів

Після того як зліпили – расстойка 30 хвилин. За 5 хвилин до випічки змащуємо яйцем. Печемо до готуємо в заздалегідь розігрітій до 170 – 180 градусів Цельсія духовці, приблизно 15 хвилин.

Спочатку потрібно просівати борошно.

Далі, активуємо дріжджі. Для цього в теплу воду всипаємо дріжджі, добре перемішуємо і залишаємо 5 хвилин.

Через 5 хвилин всипаємо 1 ч. ложку цукру із загальної кількості. І 5 ч. ложок борошна.

Перемішуємо і залишаємо ще на 15 хвилин, до утворення пінної шапки.

Замішуємо тісто. У глибоку миску вливаємо розведені дріжджі, солимо (щіпку), додаємо цукор, що залишився і перемішуємо.

Збовтуємо яйце і в дріжджову суміш додаємо половину яйця. Другу половину залишаємо для змазування рогаликів перед випічкою.

Потім, додаємо ванільний цукор, вливаємо олію і всипаємо половину просіяного борошна.

Ще раз перемішуємо і додаємо розм’якшене вершкове масло кімнатної температури. Після, всипаємо решту борошна і замішуємо тісто, до однорідності.

Дістаємо тісто з миски, і на присипаній борошном робочій поверхні, обминаємо злегка і збираємо в кулю.

Миску злегка присипаємо борошном і кладемо в неї тісто. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці, щоб тісто піднялося (приблизно 1,5 години).

Потім тісто дістаємо (тісто має бути збільшене в обсягом 2 рази), обминаємо на робочій поверхні, присипаній борошном.

Ділимо тісто на рівні шматочки (у мене 8). З кожного шматка формуємо кулю і накриваємо плівкою, щоб не сохли. Залишаємо на 10 хвилин.

Далі, розкачуємо кулю в коржик овальної форми (товщина, приблизно 3 мм).

На один край коржа кладемо повидло, накриваємо кінцем теста і добре скріплюємо краї.

Вільний край надрізаємо (у мене 7 надрізів). Потім, закручуємо в рогалик. Краї загинаємо (надаємо форму півмісяця).

Смачні рогалики з повидлом

Деко застеляємо пергаментним папером і розкладаємо на неї рогалики.

Порада! Залишайте між рогаликами відстань. При випікання вони збільшаться в об’ємах.

Деко з рогаликами накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

За 5 хвилин до випічки, рогалики змащуємо яйцем.

Духовку розігріваємо до 180 ° C і випікаємо рогалики до готовності, приблизно 15 хвилин (дивіться по своїй духовці).

Після охолодження посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар