Дуже м’які, пухнасті і смачні рогалики. Рецепт простий і легкий у виконанні. Спробуйте, Вам обов’язково сподобається.
Складові
- Масло вершкове – 20 г
- Цукор – 40 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Рослинна олія – 15 мл
- Тепла вода – 125 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Борошно пшеничне – 250 г
- Дріжджі сухі – 3 г
- Сіль – щіпка
- Повидло – 250 г (у мене яблучне)
Покроковий процес приготування рогаликів
Після того як зліпили – расстойка 30 хвилин. За 5 хвилин до випічки змащуємо яйцем. Печемо до готуємо в заздалегідь розігрітій до 170 – 180 градусів Цельсія духовці, приблизно 15 хвилин.
Спочатку потрібно просівати борошно.
Далі, активуємо дріжджі. Для цього в теплу воду всипаємо дріжджі, добре перемішуємо і залишаємо 5 хвилин.
Через 5 хвилин всипаємо 1 ч. ложку цукру із загальної кількості. І 5 ч. ложок борошна.
Перемішуємо і залишаємо ще на 15 хвилин, до утворення пінної шапки.
Замішуємо тісто. У глибоку миску вливаємо розведені дріжджі, солимо (щіпку), додаємо цукор, що залишився і перемішуємо.
Збовтуємо яйце і в дріжджову суміш додаємо половину яйця. Другу половину залишаємо для змазування рогаликів перед випічкою.
Потім, додаємо ванільний цукор, вливаємо олію і всипаємо половину просіяного борошна.
Ще раз перемішуємо і додаємо розм’якшене вершкове масло кімнатної температури. Після, всипаємо решту борошна і замішуємо тісто, до однорідності.
Дістаємо тісто з миски, і на присипаній борошном робочій поверхні, обминаємо злегка і збираємо в кулю.
Миску злегка присипаємо борошном і кладемо в неї тісто. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці, щоб тісто піднялося (приблизно 1,5 години).
Потім тісто дістаємо (тісто має бути збільшене в обсягом 2 рази), обминаємо на робочій поверхні, присипаній борошном.
Ділимо тісто на рівні шматочки (у мене 8). З кожного шматка формуємо кулю і накриваємо плівкою, щоб не сохли. Залишаємо на 10 хвилин.
Далі, розкачуємо кулю в коржик овальної форми (товщина, приблизно 3 мм).
На один край коржа кладемо повидло, накриваємо кінцем теста і добре скріплюємо краї.
Вільний край надрізаємо (у мене 7 надрізів). Потім, закручуємо в рогалик. Краї загинаємо (надаємо форму півмісяця).
Деко застеляємо пергаментним папером і розкладаємо на неї рогалики.
Порада! Залишайте між рогаликами відстань. При випікання вони збільшаться в об’ємах.
Деко з рогаликами накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
За 5 хвилин до випічки, рогалики змащуємо яйцем.
Духовку розігріваємо до 180 ° C і випікаємо рогалики до готовності, приблизно 15 хвилин (дивіться по своїй духовці).
Після охолодження посипаємо цукровою пудрою. Смачного!