Смачне і м’яке тістечко варенням

Тістечка з варенням, рецепт приготування Домашня випічка

Дуже смачні і м’які тістечка, які раніше продавали в будь-якій точці громадського харчування.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 1 шт і 1 жовток;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 560 г;
  • масло вершкове – 310 г;
  • сода – 1 ч.л гашене оцтом;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін за смаком;
  • варення або джем за смаком.

Процес приготування тістечок

Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо разом з сіллю, цукром, потім з яйцем і жовтком.

Всипаємо соду, погашену оцтом.

Просіваємо борошно, всипаємо в тісто і добре його вимішуємо. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.

Ділимо тісто на 2 частини.

Розкачуємо тісто і викладаємо його на деко, застелене пергаментом.

Духовку розігріваємо до 240 градусів і випікаємо близько 15 хвилин.

Також випікаємо і другий корж.

Остиглі коржі змащуємо варенням і складаємо один на одного.

Ставимо в холодильник на пару годин і потім ріжемо на порційні шматочки.

Порада: таке тістечко зазвичай робили з яблучним повидлом, тому і ви можете використовувати яблучний джем або варення.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар