Дуже смачні і м’які тістечка, які раніше продавали в будь-якій точці громадського харчування.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 1 шт і 1 жовток;
- цукор – 200 г;
- борошно – 560 г;
- масло вершкове – 310 г;
- сода – 1 ч.л гашене оцтом;
- сіль – щіпка;
- ванілін за смаком;
- варення або джем за смаком.
Процес приготування тістечок
Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо разом з сіллю, цукром, потім з яйцем і жовтком.
Всипаємо соду, погашену оцтом.
Просіваємо борошно, всипаємо в тісто і добре його вимішуємо. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
Ділимо тісто на 2 частини.
Розкачуємо тісто і викладаємо його на деко, застелене пергаментом.
Духовку розігріваємо до 240 градусів і випікаємо близько 15 хвилин.
Також випікаємо і другий корж.
Остиглі коржі змащуємо варенням і складаємо один на одного.
Ставимо в холодильник на пару годин і потім ріжемо на порційні шматочки.
Порада: таке тістечко зазвичай робили з яблучним повидлом, тому і ви можете використовувати яблучний джем або варення.