Шоколадне тістечко з чорносливом

Шоколадне тістечко - рецепт приготування Домашня випічка

Тістечко виходить приголомшливо красивим і смачним. Воно просто ідеально підійде для домашнього урочистого обіду або вечері. При цьому готується досить швидко і просто. Тістечко сподобається всім любителям поєднання шоколаду з чорносливом.

Необхідні продукти

Для бісквіта

  • 150 грам цукру
  • 110 грам пшеничного борошна
  • 4 курячих яйця
  • 15 грам какао-порошку
  • 1,5 чайні ложки розпушувача

Для заварного крему

  • 500 мілілітрів молока
  • 250 грам вершкового масла
  • 2 жовтки
  • 4 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки борошна
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 15 грам ванільного цукру
  • 400 г чорносливу

Для глазурі

  • 100 грам молочного шоколаду
  • 70 грам вершкового масла

Для сиропу

  • півсклянки води
  • півсклянки цукру
  • 50 мілілітрів коньяку

Покроковий процес приготування шоколадного тістечка

Яйця ділимо на білки і жовтки.

Білки кладемо в миску і збиваємо міксером до пишної маси, поступово додаючи цукор. У масу по одному, не перестаючи збивати, додаємо жовтки.

У миску просіюємо борошно, какао-порошок і розпушувач. Все добре перемішуємо. Отриману суміш в кілька підходів додаємо в яєчну суміш.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і виливаємо в неї тісто. Рівномірно розподіляємо його і відправляємо в духовку. Випічка 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Приготуємо заварний крем. У каструлю наливаємо молоко і ставимо на плиту.

У миску кладемо жовтки і збиваємо. Поступово додаємо до них цукор і ванільний цукор. Все збиваємо до пишної маси. В жовткову суміш додаємо крохмаль і борошно, перемішуємо міксером. Додаємо в масу гаряче молоко і перемішуємо до однорідності.

Отриману масу знову вливаємо в каструлю і варимо, постійно помішуючи, на повільному вогні до загусання. Залишаємо її до повного охолодження.

У миску кладемо маслом і збиваємо до пишної маси, а потім, не перестаючи збивати, додаємо в масу по одній ложці заварну основу.

Приготуємо сиром. У сотейник вливаємо воду і всипаємо цукор. Все ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Проварюємо 1 хвилину і охолоджуємо. Додаємо в сироп коньяк і перемішуємо.

Готовий бісквіт повністю охолоджуємо і виймаємо з форми. Знімаємо з нього верхній шар і просочуємо цукровим сиропом. Зверху викладаємо приготований крем і розрівнюємо.

Чорнослив кладемо в миску і заливаємо кип’ятком. У такому вигляді залишаємо на 15 хвилин. Потім воду зливаємо, а сам чорнослив обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо. Розкладаємо його рівномірним шаром по крему.

Приготуємо глазур. У миску кладемо шматочки шоколаду і додаємо до них вершкове масло. Все ставимо на водяну баню і розтоплюємо, періодично перемішуючи, до однорідної маси.

Готову глазур трохи охолоджуємо і поливаємо нею зверху тістечко. Прибираємо його в холодильник на 2 години, а потім дістаємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар