Ви точно пам’ятаєте ці тістечка. Їх продавали в буфетах і шкільних їдальнях. Смак незабутній! Зараз вже не знайдеш такі тістечка ніде. Тому ми знайшли їх рецепт, і він досить простий. Нехай ваші дітки теж насолодяться пісочним тістечком.
Знадобляться наступні продукти:
- Одне ціле куряче яйце;
- Один жовток;
- Борошно – 560 г;
- Половина ч. л. соди гашеної оцтом;
- Маргарин – 310 г (можна вершкове масло);
- Один пакетик ваніліну;
- Цукор – 200 г;
- Одна щіпка солі.
- Будь-яке повидло або джем (для прошарку).
Покроковий процес приготування прекрасного пісочного тістечка з повидлом
Маргарин повинен бути трохи підморожений. Ріжемо його на шматочки і кладемо в глибокий посуд.
У маргарин всипаємо цукор, ванілін і додаємо дрібку солі. Збиваємо за допомогою міксера на маленькій швидкості.
Ціле яйце змішуємо з жовтком і збиваємо, використовуючи віночок, в окремій ємності. Потім додаємо до маргаринової маси.
Також додаємо гашену соду і порціями всипаємо борошно, яке перед цим слід просіяти.
Вимішуємо тісто і поміщаємо його на 40 хвилин у холодильник. Потім витягуємо і розкачуємо в тонкий пласт (товщина 0,6-0,8 см).
Пласт з тіста накручуємо на качалку і викладаємо в деко, яке необхідно застелити пекарним папером. Рівномірно розподіляємо тісто по дну дека.
Розміщуємо в духовку і випікаємо протягом 10-15 хвилин при 240 °.
Остиглий корж ріжемо на дві половини і обрізаємо нерівні краї. Обрізки перетворюємо в крихту будь-яким зручним для вас способом.
Один корж покриваємо тоненьким шаром повидла, зверху кладемо другий, трохи притиснувши. Верхній корж теж покриваємо повидлом і посипаємо крихтою з обрізків.
Залишаємо на пару годинок настоятися, а потім ріжемо на тістечка.