Рецепт прекрасного пісочного тістечка з повидлом. Як в дитинстві!

Пісочні тістечка з повидлом, рецепт приготування Домашня випічка

Ви точно пам’ятаєте ці тістечка. Їх продавали в буфетах і шкільних їдальнях. Смак незабутній! Зараз вже не знайдеш такі тістечка ніде. Тому ми знайшли їх рецепт, і він досить простий. Нехай ваші дітки теж насолодяться пісочним тістечком.

Знадобляться наступні продукти:

  1. Одне ціле куряче яйце;
  2. Один жовток;
  3. Борошно – 560 г;
  4. Половина ч. л. соди гашеної оцтом;
  5. Маргарин – 310 г (можна вершкове масло);
  6. Один пакетик ваніліну;
  7. Цукор – 200 г;
  8. Одна щіпка солі.
  9. Будь-яке повидло або джем (для прошарку).

Покроковий процес приготування прекрасного пісочного тістечка з повидлом

Маргарин повинен бути трохи підморожений. Ріжемо його на шматочки і кладемо в глибокий посуд.

У маргарин всипаємо цукор, ванілін і додаємо дрібку солі. Збиваємо за допомогою міксера на маленькій швидкості.

Ціле яйце змішуємо з жовтком і збиваємо, використовуючи віночок, в окремій ємності. Потім додаємо до маргаринової маси.

Також додаємо гашену соду і порціями всипаємо борошно, яке перед цим слід просіяти.

Вимішуємо тісто і поміщаємо його на 40 хвилин у холодильник. Потім витягуємо і розкачуємо в тонкий пласт (товщина 0,6-0,8 см).

Пласт з тіста накручуємо на качалку і викладаємо в деко, яке необхідно застелити пекарним папером. Рівномірно розподіляємо тісто по дну дека.

Розміщуємо в духовку і випікаємо протягом 10-15 хвилин при 240 °.

Остиглий корж ріжемо на дві половини і обрізаємо нерівні краї. Обрізки перетворюємо в крихту будь-яким зручним для вас способом.

Один корж покриваємо тоненьким шаром повидла, зверху кладемо другий, трохи притиснувши. Верхній корж теж покриваємо повидлом і посипаємо крихтою з обрізків.

Залишаємо на пару годинок настоятися, а потім ріжемо на тістечка.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар