Такі соковиті, ніжні і смачні овочеві оладки з сиром сподобаються, як дорослим, так і дітям. Ідеально підійдуть для сніданку або перекусу протягом дня. А також стануть прекрасним гарніром для вечері.
Потрібні такі інгредієнти:
- 450-500 г кабачків;
- Кріп, петрушка на ваш смак;
- 120 г моркви;
- 60-80 г цибулі;
- 50-70 г сиру твердих сортів;
- Одне яйце;
- Один зубець часнику;
- Кілька ст. л. борошна;
- Сіль, перець на ваш смак;
- Для смаження -олія соняшникова.
Переходимо до процесу приготування кабачкових оладок
Зелень необхідно помити і дрібненько посікти. Сир тремо за допомогою терки.
Всі овочі слід очистити і після натерти. Скласти їх в один посуд, посолити і розмішати. Даємо їм постояти десять хвилин, а після віджимаємо від виділиної рідини.
В овочі відправляємо тертий сир, посічену зелень і видавлюємо часник. Потім вбиваємо яйце і мішаємо.
Всипаємо дві ст. л. з гіркою борошна і вимішуємо. Якщо тісто виходить рідкуватим, то всипаємо ще ложку борошна.
Наливаємо в сковорідку олію і поміщаємо на вогонь. Як нагріється, приступаємо до смаження оладок: викладаємо по одній ст. л. овочевого тіста і смажимо оладки з однієї й іншої сторони на помірному вогні до золотистості.
Всього вийде оладок близько 12 штук.