Рецепт ароматних, хрустких і смачних маринованих кабачків на зиму

Кабачки на зиму

Для такої консервації підійдуть тільки молоденькі кабачки, у яких ще м’які насіння. Тоді закуска вийде хрусткою, але при цьому не жорсткою. Зелень і спеції додадуть кабачкам пікантності і прянощі. Обов’язково закрийте хоча б кілька баночок!

Продукти, які будуть потрібні:

  • Три кілограм кабачків;

На одну банку беремо:

  • Два зубці часнику;
  • Один лавровий листок;
  • П’ять горошин чорного перцю;
  • Чотири штуки моркви;
  • Дві горошини запашного перцю;
  • Кріп;
  • Петрушка;
  • Одна стол. ложка солі;
  • Одна стол. ложка цукру;
  • Дрібка лимонної кислоти (можна без неї);
  • Одна стол. ложка 9% -ого оцту.

Покроковий процес консервування

Кабачки, моркву і зелень ретельно помити.

Кабачки порізати у вигляді довгих брусків, морквину можна нарізати кружками або соломкою.

У банку помістити зелень, лавровий лист, перець двох видів, часник, порізаний на часточки.

Укласти кабачки, перекладаючи з морквою і останньою покласти рештки зелені.

Залити кабачки кип’ятком, прикрити кришкою і залишити на 25 хвилин. Вилити воду і залити новим кип’ятком і знову хай постоять 25 хвилин.

Процедуру потрібно зробити всього три рази. Тільки на третій раз в воду всипати сіль, цукор і прокип’ятити пару хвилин.

Потім влити оцет і варити ще 30 секунд. Відразу розлити по ємкостях.

Закатати або закрутити банки, перевернути і загорнути в плед.

Після повного охолодження, перенести в підвал або комору на зберігання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь