Пишний бісквіт без розпушувача

Бісквіт без розпушувача, рецепт Домашня випічка

За цим рецептом виходить бісквітний корж висотою 7-8 сантиметрів!

Вибрати крем, це вже справа інша. А ось спекти вдалий корж – це найголовніше! Використовуємо тільки кукурудзяний крохмаль! Ваніль ж кладемо за бажанням. Мені дуже подобається такий рецепт, печу пишний бісквіт без розпушувача тільки так! Використовую його для приготування тортів, тістечок – завжди вдала, шикарна випічка до чаю виходить. І, чим мене ще підкупив цей рецепт: все робиться просто і швидко.

Необхідні інгредієнти

  • курячі яйця – 5 штук,
  • цукровий пісок – 150 грам,
  • пшеничне борошно – 130 грам,
  • кукурудзяний крохмаль – 30 грам,
  • дрібка солі.

Як спекти пишний бісквіт без розпушувача

Пшеничне борошно з’єднуємо з крохмалем і перемішуємо.

Відокремлюємо білки від жовтків, розкладаємо по різним мискам.

У холодні білки додаємо дрібку солі і збиваємо міксером до білої піни. Потроху додаємо половину цукру і продовжуємо збивати.

У жовтки додаємо дрібку солі і збиваємо їх до білого кольору. Додаємо цукор, що залишився і знову збиваємо.

Білки з’єднуємо з жовткова масою і збиваємо на великій швидкості: 10 хвилин. Поступово додаємо просіяне борошно, змішане з крохмалем. Обережно вимішуємо лопаткою: весь час в одному напрямку.

Перекладаємо тісто в форму (у мене силіконова форма діаметром 20 сантиметрів) і ставимо в розігріту до 170 градусів духовку: на 45 хвилин.

Порада. Якщо будете використовувати іншу форму (НЕ силіконову) її необхідно змастити або рослинною олією, або спеціальною антипригарною емульсією.

Готовність коржа перевіряємо дерев’яною шпажкою. Перевертаємо бісквіт прямо з формою на решітку і залишаємо до повного охолодження.

Потім прибираємо форму, розрізаємо бісквіт на кілька коржів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар