Пишні і смачні оладки без яєць

Оладки без яєць - рецепт приготування Оладки

Мало хто знає, що пишні оладки абсолютно реально приготувати без додавання звичного компонента – яєць. Рецепт буде з додаванням кефіру, завдяки цьому оладки набувають пишну консистенцію і м’якість. За смаком вони дуже схожі на дріжджові, але готуються в два рази швидше. Це безпрограшний варіант сніданку.

Необхідні продукти:

  • кефір – 1 склянка (250 мл.);
  • сода – 0,5 ч. л .;
  • цукор – 1 ст.л .;
  • сіль – щіпка;
  • борошно – 0,2 кг.

Етапи приготування оладок

З’єднати в одній мисці сіль з содою, долити кефір (кефір повинен бути теплим).

У масу всипати цукор і почати повільно, порціями додавати борошно. Повинна вийти густа суміш.

Тісто має настоятися протягом 5 хвилин. За цей час варто підігріти сковороду і олію для смаження.

Оладки обсмажуйте на середньому режимі, викладаючи за допомогою середньої ложки. Готові оладки мають приємний золотистий відтінок.

Пишні і смачні оладки без яєць

Без яєць оладки виходять дуже м’якими, при цьому не черствіють на наступний день. З склянки кефіру можна приготувати близько 12 пишних оладок. Смачного!

Пишні і смачні оладки без яєць

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар