Ви будете здивовані, але звичні нам рогалики можна приготувати не тільки з солодкою начинкою, але і з солоною. На пиріжки вони не будуть схожі. Рогалики виходять ніжнішими, смачними і вишуканими. Їх можна подати навіть на святковий стіл в якості закуски.
Необхідні такі продукти:
- Масло вершкове – 150 г;
- Цукор – 60 г;
- Яйця – дві штуки;
- Молоко – 400 мл;
- Дріжджі – 7 г;
- Борошно – 650 г;
- Дрібка солі;
- Сир м’яких сортів – 300 г;
- Зелень на ваш смак;
- Кунжут для присипки;
- Жовток.
Переходимо до етапного процесу приготування солоних рогаликів
Тісто готується дуже просто. Яйця розбиваємо, всипаємо в них цукор, додаємо дрібку солі, мішаємо.
Вливаємо молоко, всипаємо дріжджі і борошно, яке перед цим потрібно просіяти.
Вимішуємо тісто і переносимо його в тепло. Залишаємо там його на 60 хвилин.
Тісто ділимо на десять однакових шматків. Розкачуємо всі, обмазуємо маслом і складаємо один на одного по п’ять штук.
Формуємо дві піраміди з однієї й іншої стопки коржів. Заморожуємо тісто протягом півгодини.
Тепер займемося начинкою і формуванням рогаликів. Дрібненько натираємо сир, січемо дрібно зелень і змішуємо їх.
Витягуємо тісто з морозилки і ріжемо на трикутники.
Кладемо на всі трикутники начинку і скручуємо в рогалик. Змащуємо кожен жовтком.
5. Розміщуємо на півгодини в духовку. Випікаємо при 180 °. Смачного!