Простий рецепт всіма улюбленого повітряного медовика

Повітряний медовик, приготування Домашня випічка

Завдяки цьому рецепту, ви приготуєте найніжніший медовик. Він буде буквально танути в роті! Готувати улюблений торт за цим рецептом одне задоволення. Так як все досить просто в порівнянні з іншими рецептурами. Обов’язково потіште смачним тортиком себе і всіх своїх близьких.

Щоб приготувати коржі візьміть такі інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла;
  • 3 склянки борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ч. л. соди.

Щоб приготувати крем візьміть такі інгредієнти:

  • 1 склянка цукру;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 750 мл молока;
  • 350 г вершкового масла;
  • 2 курячих яйця.

Покроковий процес приготування медовика

Готуємо коржі

У глибокому посуді розтираємо яйця разом з медом і цукром.

Потім додаємо вершкове масло і розтоплюємо масу за допомогою водяної бані.

Після того, як вершкове масло стане рідким, прибираємо масу з вогню і всипаємо соду. Повинна з’явиться піна.

Останнім всипаємо борошно і приступаємо до замісу тіста. Тісто виходить не липким.

Ділимо тісто на вісім однакових шматків і розкачуємо, на присипаній борошном поверхні, в пласти однакового розміру.

По черзі поміщаємо заготовки випікатися в духовку. Готуємо при 180 ° до коричневого кольору.

Готові коржі обрізаємо, щоб були рівні й однакові. Обрізки подрібнюємо в крихту.

Готуємо крем

У ємність розбиваємо яйця, всипаємо цукор і перетираємо. Після додаємо решту складових і розтоплюємо на водяній бані. Поки вариться крем потрібно весь час помішувати. Варимо до густоти, прибираємо з вогню і даємо остигнути. Потім збиваємо за допомогою міксера до пишності.

Збираємо тортик

Кожен корж Промазуємо кремом і збираємо воєдино. Верхівку і боки тортика теж змащуємо кремом і посипаємо крихтою з обрізків.

Розміщуємо медовик на 2-3 години в холодильник.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар