Оладки – ця смачна випічка багатьом знайома з дитинства. Рецепти, як правило прості, а інгредієнти для оладок завжди присутні в холодильнику. Однак ви можете зіткнутися з тим, що випічка не буде повітряною. Тоді вам варто спробувати наш рецепт оладок на кефірі.
Інгредієнти для оладок:
- Кефір 2,5% – 0,5 л;
- Борошно – 255 г;
- Сода ⅔ ч. л;
- Цукор – 2 ст. л;
- Сіль – дрібка;
- Соняшникова олія – 100 мл.
Приготування оладок на кефірі:
Насамперед ми в кефір кімнатної температури додаємо соду і змішуємо ці продукти. У кефір потім кладемо цукор і солимо.
Важливо, щоб кефір був не з холодильника, щоб цукровий пісок та сіль швидше розчинилися.
Поступово вмішуємо в кефір борошно. Важливо робити це частинами та давати продуктам просто зчепитися один з одним.
На розігріту сковороду виливаємо соняшникову рафіновану олію та даємо їй розжаритися. Порційно викладаємо столовою ложкою тісто.
Смажити треба до золотистого кольору на середньому вогні. Важливо, щоб оладки просмажилися з обох боків.
Перед подачею радимо покласти оладки на тарілку з паперовими рушниками, щоб ті віддали зайву олію.
У результати ми отримуємо смачні та ситні оладки, як у бабусі в селі. Подавати рекомендується з медом, варенням чи сметаною.