Повітряні тістечка з ніжним кремом

Повітряні тістечка, рецепт приготування Домашня випічка

Тістечка не вимагають значних зусиль в готуванні, так і набір продуктів, досить простий і доступний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко і вода – по 125 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • борошно – 150 г;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – щіпка;
  • яйця – 4 шт;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Для приготування крему потрібно:

  • сметана жирна – 200 г;
  • цукор – 70 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 1 ст.л;
  • ванільний цукор за смаком.

Процес приготування тістечок з кремом

З’єднуємо всі продукти для крему крім вершкового масла, варимо на невеликому вогні до густого стану. Охолоджуємо.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності, додаємо по ложці крему і збиваємо всю масу до однорідності. Ставимо на годину в холодильник.

З’єднуємо молоко і воду, ставимо на плиту, всипаємо ванільний цукор і цукор, щіпку солі.

Коли маса вже почне кипіти, додаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо тісто, поки воно не збереться в грудку.

Знімаємо з плити і охолоджуємо до теплої температури.

Додаємо по 1 яйцю і кожен раз добре вимішуємо до однорідності.

Деко застеляємо пергаментом і столовою ложкою або пакетом, з відрізаним куточком або кондитерським мішком, видавлюємо тісто.

Нагрівання духовки – 180 градусів, час випікання – 20 хвилин.

Охолоджуємо тістечка, робимо надрізи збоку або проколи зверху, вводимо крем за допомогою мішка або пакета або просто кладемо столовою ложкою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар