Тістечка не вимагають значних зусиль в готуванні, так і набір продуктів, досить простий і доступний.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко і вода – по 125 мл;
- масло вершкове – 100 г;
- борошно – 150 г;
- цукор – 1 ч.л;
- сіль – щіпка;
- яйця – 4 шт;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Для приготування крему потрібно:
- сметана жирна – 200 г;
- цукор – 70 г;
- масло вершкове – 150 г;
- яйце – 1 шт;
- борошно – 1 ст.л;
- ванільний цукор за смаком.
Процес приготування тістечок з кремом
З’єднуємо всі продукти для крему крім вершкового масла, варимо на невеликому вогні до густого стану. Охолоджуємо.
Збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності, додаємо по ложці крему і збиваємо всю масу до однорідності. Ставимо на годину в холодильник.
З’єднуємо молоко і воду, ставимо на плиту, всипаємо ванільний цукор і цукор, щіпку солі.
Коли маса вже почне кипіти, додаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо тісто, поки воно не збереться в грудку.
Знімаємо з плити і охолоджуємо до теплої температури.
Додаємо по 1 яйцю і кожен раз добре вимішуємо до однорідності.
Деко застеляємо пергаментом і столовою ложкою або пакетом, з відрізаним куточком або кондитерським мішком, видавлюємо тісто.
Нагрівання духовки – 180 градусів, час випікання – 20 хвилин.
Охолоджуємо тістечка, робимо надрізи збоку або проколи зверху, вводимо крем за допомогою мішка або пакета або просто кладемо столовою ложкою.