Полунична шарлотка! Смачно і ароматно

Полунична шарлотка - рецепт приготування Домашня випічка

Гарний пиріг з ароматною полуничною начинкою – готуємо просто і смачно, швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;
  • борошно – 260 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 160 г;
  • сметана жирна – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • сода – 2\3 ч.л;
  • сіль – дрібка;
  • цедра одного лимона;
  • полуниця в тісто – 250 г;
  • полуниця для верху – 200 г.

Процес приготування полуничної шарлотки

Духовку розігріваємо до 180 градусів і форму застеляємо пергаментом.

Ягоди для декору пирога ріжемо на 2 частини, для наповнення тіста – невеликими шматочками.

Борошно змішати з сіллю, содою і розпушувачем і просіваємо.

Яйце збиваємо з цукром до густої і пишної маси.

Вливаємо в збиту масу охолоджене вершкове масло і сметану, збиваємо.

Всипаємо цедру і збиваємо.

Частинами додаємо борошно і збиваємо до однорідності.

Додаємо шматочки полуниці і перемішуємо.

Полунична шарлотка! Смачно і ароматно

Викладаємо тісто у форму, по верху кладемо часточки полуниці.

Випікаємо пиріг близько 40 – 50 хвилин.

Охолоджуємо, за бажанням посипаємо ще цукровою пудрою і подаємо до столу.

Порада: зробіть ягідний соус до пирога або збийте охолоджені вершки з ложкою цукрової пудри.

Полунична шарлотка! Смачно і ароматно

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар