Оладки за старим рецептом. Виходять пишні та м’які, і не вбирають олію

Оладки

Можливо ви пам’ятаєте ті самі оладки з їдалень. Це був ідеальний рецепт простого та ситного сніданку, який передавався через покоління. Правда, приготувати їх правильно можна тільки якщо дотримуватися всіх пропорцій. Розберемо всі нюанси смаження та підготовки тіста.

Інгредієнти для оладок:

  • Молоко – 1 л;
  • Цукор – 2-3 ложки;
  • Дріжджі живі 30 г;
  • Сіль – дрібка;
  • Соняшникова олія – 4 ст. л;
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно – на око.

Приготування оладок

Насамперед необхідно підігріти молоко. Не потрібно його кип’ятити, достатньо довести до температури 40 градусів.

У тепле молоко ми кладемо дріжджі, сіль та цукор. Зверніть увагу, якщо любите посолодше, можна додати 3 або 4 ложки цукру.

У молочну суміш розбиваємо яйце, перемішуємо з додаванням 3 ложок олії. Поступово пересипаємо в молоко борошно.

Віночком мішаємо отримане тісто, поки воно стане щільним. Тоді потрібно накрити тісто харчовою плівкою або рушником та почекати 30-40 хвилин.

У сковороду наливаємо олію, 1 ст.л. та гріємо на середньому вогні. Викладаємо на сковороду тісто невеликими порціями. Для цього можна використати ложку. Чекаємо пару хвилин, поки оладки підсмажаться і перевертаємо на інший бік на хвилину.

Оладки за старим рецептом. Виходять пишні та м'які, і не вбирають олію

Таким чином у нас виходять оладки, які не будуть просякнуті олією і при цьому на смак стануть соковитими та м’якими. Варіантів подачі оладок багато, найпоширеніший з варенням або сметаною.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар