Огірочки по-польськи на зиму: смачно однозначно

Огірки на зиму

Рецепт огірочків простий, але виходить дуже смачно, консервація буде довго зберігатися. Спробувати можна вже після того, як овочі промаринуються в маринаді пару годин, але якщо заготовка постоїть пару місяців, буде ще смачніше.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 1 кг;
  • вода і олія соняшникова – по 65 мл;
  • цукор, 50 г;
  • сіль, 1 ст.л;
  • перець, 1 ч.л;
  • часник, 4 зубчики;
  • оцет 9%, 5 ст.л.

Процес приготування огірків по-польськи

Для салату краще взяти молоді огірочки, вони самі по собі хрумтять, в салаті будуть просто ідеальними.

Огірки миємо, ріжемо кружками.

Порада: якщо огірки давно зірвані з грядки, краще їх помити і залити чистою і холодною водою, щоб вони стали міцненькими і щільними.

Всипаємо сіль і цукор, перець, вливаємо оцет, додаємо тертий часник і перемішуємо. Вливаємо воду і олію.

Залишаємо на 2 години, періодично перемішуючи салат.

Розкладаємо по банках, ущільнюємо і заливаємо маринадом, накриваємо кришками.

Огірочки по-польськи на зиму: смачно однозначно

Банки ставимо в каструлю на рушник, наливаємо поду по шийку банок.

Стерилізуємо з моменту закипання води в каструлі 10 – 15 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження.

Зберігаємо салат в підвалі або в коморі.

Огірочки по-польськи на зиму: смачно однозначно

При подачі я в такий салат додаю свіжий часник і зелень, поливаю олією нерафінованою, можна ще додати цибулю. У будь-якому випадку, салатик буде смачним. Дуже добре поєднується з будь-якими гарнірами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар