Огірки простим засолом на зиму

Огірки на зиму

Огірки, приготовані за цим рецептом, довго зберігаються при кімнатній температурі і при цьому залишаються міцними, хрусткими, і не розм’якшуються. У рецепті не використовуються ніякі прянощі, хіба тільки кріп за бажанням.

Цим видом заготовки скористайтеся, якщо не маєте холодного приміщення для зберігання, а маринувати й консервувати огірки в силу тих чи інших міркувань не бажаєте. Такі огірки прекрасно пригодяться взимку для розсольників, різних зимових салатів і вінегретів, а також в якості закуски.

Для зберігання заготівлі огірків на зиму відмінно підійдуть нові поліетиленові кришки для консервування, які попередньо розпарюються в гарячій воді. У міру використання огірків просто налийте в виїмку кришки трохи гарячої води, і вона легко зніметься.

Продукти:

на 3 л банку:

  • огірки великі, але щільні – 2 кг
  • вода – 1,5 л
  • сіль – 150гр.
  • парасольки кропу – за бажанням

Як приготувати огірки простим засолом

Переросли, але з несформованими насінням зелені огірки добре вимийте, складіть вертикально в банку упереміш з парасольками кропу.

Закип’ятіть воду і охолодіть. Якщо у вас вода з колодязя або очищена, то можна обійтися і без кип’ятіння. Кип’ятити слід тільки водопровідну воду.

У холодній воді розмішайте сіль до повного розчинення кристалів і холодним розсолом залийте огірки до самого верху банки.

Накрийте банки з огірками пластмасовою кришкою і поставте на місце зберігання в комору при кімнатній температурі.

Приблизно за тиждень до вживання в їжу витримайте огірки в холодній воді до необхідної солоної кондиції. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь