Ніжний маковий рулет

Ніжний маковий рулет - рецепт Домашня випічка

М’яке і повітряне тісто, ніжна макова начинка – виходить смачний рулет.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 125 г;
  • дріжджі – 3.5 г;
  • цукор – 10 г;
  • сіль щіпка;
  • вершки жирні – 75 мл;
  • вершкове масло розтоплене – 10 г.

Для приготування начинки візьміть:

  • мак – 150 г;
  • цукор – 50 г;
  • білок – 1 шт;
  • вершки жирні – 150 мл.

Процес приготування

Для змазування рулету потрібно 1 жовток. Якщо хочете зробити кілька рулетів – збільшуйте кількість інгредієнтів.

Борошно просіваємо і з’єднуємо з цукром, дріжджами, сіллю і перемішуємо.

Вершки підігріваємо до теплого стану (можна замінити жирним, домашнім молоком).

Виливаємо в сухі інгредієнти і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Додаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо.

Накриваємо ємність з тістом рушником і залишаємо в теплому місці до тих пір, поки маса не збільшиться в два рази.

Мак заливаємо водою і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Проціджуємо мак від води.

З’єднуємо мак з вершками і варимо 10 хвилин, постійно перемішуючи.

З’єднуємо мак з цукром і збиваємо блендером. Охолоджуємо.

Робочу поверхню посипаємо борошном і розкатуємо в пласт.

Макову начинку з’єднуємо з білком і вимішуємо, розподіляємо начинку по пласту тіста і скатуємо рулет.

Залишаємо його на 30 хвилин.

Змішуємо жовток з кількома ложками води і збиваємо, змащуємо рулет і викладаємо його на деко.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 20 – 25 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар