Такий рулет ви зробите швидше і легше. Чим будете возитися з шоколадним тортом. Але на смак, рулет не поступається жодному торту.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- цукор – 1\2 склянки;
- ванільний цукор за смаком;
- молоко – 3 ст.л;
- сіль – дрібка;
- какао – 6 ст.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- борошно – 1\2 склянки.
Для приготування крему необхідно:
- сметана жирна або вершки – 230 г;
- пудра цукрова – 130 г;
- ванілін за смаком;
- вершкове масло розм’якшене – 120 г.
Процес приготування рулету
Яйця збиваємо з цукром і сіллю, ваніліном і збиваємо міксером близько 4 хвилин до пишності.
Вливаємо молоко і збиваємо.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і збиваємо.
Просіваємо какао, збиваємо до однорідності.
Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, рівномірно розподіляємо по папері.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт близько 12 хвилин, перевіряйте готовність.
Знімаємо з гарячого бісквіта папір і і скручуємо рулет, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності, додаємо пудру і ванілін за смаком, збиваємо.
Додаємо сметану або вершки і збиваємо масу до легкості.
Змащуємо бісквіт кремом і звертаємо назад в рулет, накриваємо його плівкою і відправляємо в холодильник на 4 години.
За смаком можете посипати пудрою або полити глазур’ю.