Мариновані огірки без оцту і без цукру: простий перевірений рецепт

Огірки на зиму

Навіть найдосвідченіші господині нерідко роками шукають свій ідеальний рецепт маринованих огірків. Ті недостатньо хрусткі, інші занадто швидко псуються.

Пропонуємо вам перевірений і вкрай простий рецепт маринованих огірків без оцту і цукру. Огірки, приготовлені по цьому нехитрому рецепту, мають чудовий смак і чудово зберігаються довгий час. Але, що не менш важливо, в своєму складі вони не містять оцет і цукор, які багато хто бажає уникати в продуктах.

Необхідні інгредієнти

  • огірки однакового розміру
  • зелень
  • часник
  • червоний гострий перець
  • 100 г солі
  • 1 л води

Як приготувати мариновані огірки без оцту і без цукру

Насамперед гарненько помий огірки і відріж у кожного задню частину, до якої кріпилося стебло. Наріж зелень, але не дуже дрібно. Відразу підготуй часник: почисти зубчики від лушпиння і розріж кожен на 2 частини.

На дно чистої банки виклади зелень, перець і часник. Кількість останніх визначай сама в залежності від того, наскільки пряну консервацію ти хочеш отримати в результаті. Тепер можна викладати в банки огірки вгору головками.

Далі готуємо маринад. Для цього в гарячій воді повністю розчини сіль і залий розчин в банки. Накриваємо ємності силіконовою кришкою і залишаємо настоятися протягом 5 днів.

Після закінчення зазначеного часу виймаємо огірки і ретельно миємо їх. Після цього знову складаємо їх в ємності, заливаємо чистою водою і закатуємо банки. Готово!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь