Латвійські яблучні оладки

Латвійські яблучні оладки, рецепт приготування Оладки

Ми підготували для вас інструкцію приготування незвичайних латвійських оладок з яблуками. Для цієї страви соду не потрібно гасити оцтом, інгредієнти додаються окремо, а хімічна реакція відбувається в самому тісті. Жовтки і білки збиваються окремо, завдяки чому у яблучних оладок дуже ніжний смак. Схожі млинці є також в німецькій і голландській кухнях.

Інгредієнти

  • Яйце – 3 шт.
  • Вершки – 250 мл
  • Молоко – 125 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Пшеничне борошно – 160 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 трісок.
  • Оцет – 0,25 ч. л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Кориця – 2 ч. л.

Як приготувати латвійські яблучні оладки

Відокремте жовтки від білків. Розтопіть вершкове масло. Збийте до однорідності жовтки з вершками, молоком, маслом, цукром і оцтом.

Додайте борошно і соду і ще раз ретельно збийте. Окремо збийте білки з сіллю.

Очистіть яблука і натріть їх на великій тертці. Додайте в тісто яблука і збиті білки. Акуратно перемішайте.

Змастіть сковороду олією і випікайте оладки. Оладки можуть бути такого ж розміру, як і звичні нам млинці. Все залежить від ваших уподобань.

Подавайте латвійські яблучні оладки в теплому вигляді. Перед подачею посипте страву цукровою пудрою, корицею і полийте медом. Якщо хочете, можете використовувати сметану або варення.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар