Ми підготували для вас інструкцію приготування незвичайних латвійських оладок з яблуками. Для цієї страви соду не потрібно гасити оцтом, інгредієнти додаються окремо, а хімічна реакція відбувається в самому тісті. Жовтки і білки збиваються окремо, завдяки чому у яблучних оладок дуже ніжний смак. Схожі млинці є також в німецькій і голландській кухнях.
Інгредієнти
- Яйце – 3 шт.
- Вершки – 250 мл
- Молоко – 125 мл
- Вершкове масло – 30 г
- Пшеничне борошно – 160 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 трісок.
- Оцет – 0,25 ч. л.
- Яблуко – 2 шт.
- Цукрова пудра – 50 г
- Кориця – 2 ч. л.
Як приготувати латвійські яблучні оладки
Відокремте жовтки від білків. Розтопіть вершкове масло. Збийте до однорідності жовтки з вершками, молоком, маслом, цукром і оцтом.
Додайте борошно і соду і ще раз ретельно збийте. Окремо збийте білки з сіллю.
Очистіть яблука і натріть їх на великій тертці. Додайте в тісто яблука і збиті білки. Акуратно перемішайте.
Змастіть сковороду олією і випікайте оладки. Оладки можуть бути такого ж розміру, як і звичні нам млинці. Все залежить від ваших уподобань.
Подавайте латвійські яблучні оладки в теплому вигляді. Перед подачею посипте страву цукровою пудрою, корицею і полийте медом. Якщо хочете, можете використовувати сметану або варення.