Хрусткі та гострі. Огірки у снігу на зиму: готую по кілька порцій

Огірки на зиму

Хрумкі, гострі, нагадують мариновані в бочці огірочки, точно стануть вашою улюбленою закускою. У маринаді з гірчицею, хріном і часником завжди виходять найсмачніші і апетитні огірочки.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • часник;
  • листя хрону;
  • парасолька кропу;
  • перець, запашний;
  • перець горошком;
  • вода, 1 л;
  • цукор, 6 ст.
  • сіль, 1 ст.л;
  • гірчиця 100 г;
  • оцет 9%, 200 мл.

Процес приготування

Огірочки вибирайте невеликі, добре промиваємо та заливаємо чистою, холодною водою на кілька годин.

У чисті баночки розкладаємо зелень на ваш смак, спеції, часник по кілька зубчиків.

У огірків відрізаємо хвостики і вкладаємо в банки.

Хрусткі та гострі. Огірки у снігу на зиму: готую по кілька порцій

Для маринаду у воді розчиняємо сіль та цукор, додаємо гірчицю – соус гострий або на ваш смак.

Доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, вливаємо оцет, перемішуємо і розливаємо по банкам.

Хрусткі та гострі. Огірки у снігу на зиму: готую по кілька порцій

Накриваємо банки кришками і ставимо їх в каструлю на рушник, наливаємо гарячу воду по плечі.

Хрусткі та гострі. Огірки у снігу на зиму: готую по кілька порцій

Стерилізуємо 7 хвилин баночки по 500 г та 10 хвилин для баночок по 700 – 1 л.

Хрусткі та гострі. Огірки у снігу на зиму: готую по кілька порцій

Закручуємо кришками банки, перевертаємо і накриваємо рушником до остигання.

Дуже смачні, ароматні, закусочні огірочки готові, які можна просто подати з картопляним пюре та відбивною.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар