Хрусткі солоні огірки за маминим рецептом

Огірки на зиму

Сезон огірків в самому розпалі, а це значить – пора їх солити на зиму. Якщо чесно, то засолкою огірків завжди займається мама, вони у неї завжди ідеального засолу і хрусткі, краще її огірків я не пробувала.

Необхідні продукти трилітрову банку знадобиться:

  • Огірки середнього розміру
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Лист чорної смородини – 3 шт.
  • Лист хрону – 1/3 шт.
  • Кріп – 3 парасольки
  • Лист дуба – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Морква – 1/3 шт.

Як приготувати солоні огірки

Насамперед промийте огірки і замочіть в холодній воді на 12 годин, через 6 годин потрібно змінити воду. Це потрібно, для того, щоб банки з огірками не здулися.

Банку промийте з содою, стерилізувати не обов’язково.

На дно банки покладіть лист хрону, листя смородини, дуба, кропові парасольки і часник.

У огірків зріжте попки і щільно укладіть в банку.

Хрусткі солоні огірки за маминим рецептом

Додайте сіль, тільки не йодовану.

Додайте невеликий шматочок морквини, мама сказала, що з нею огірки будуть хрусткими.

Хрусткі солоні огірки за маминим рецептом

Залийте холодною водою, поставте на тарілку і залиште огірки на 3-5 днів при кімнатній температурі (кришкою не закривати).

Розсіл повинен злегка помутніти, а огірки посвітліти, це нормально.

В процесі засолювання з’явиться пінка, її потрібно знімати.

Потім злийте розсіл в каструлю і прокип’ятіть.

В огірки влийте кип’яток і залиште на 10-15 хвилин, потім злийте воду в раковину і залийте огірки гарячим розсолом.

Хрусткі солоні огірки за маминим рецептом

Закатайте стерильними кришками і залиште до повного охолодження.

Зберігати можна при кімнатній температурі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар