Холодний спосіб засолювання огірків: смачна закуска в бочках без оцту

Огірки на зиму

Бочкова засолювання огірків завжди вважалася найкращою, вона дозволяє заготовити овочі без використання оцту, гарячої води. Холодний метод засолювання можна використовувати і для банок і доповнювати будь-якими видами зелені і спецій, які вам подобаються. Цей варіант класичний – з часником і гострим перчиком. Ідеально підійде для такої заготовки традиційний кріп.

Необхідні продукти:

  • огірки – опційно;
  • сіль – 1 кг;
  • перець гострий, часник – за смаком;
  • очищена вода – 10 л.

Як приготувати огірки на зиму

Сіль потрібно розчинити у воді, яка пройшла систему очищення. Вода береться холодна.

У ємності кладемо зелень за смаком, часникові зубчики і розкладаємо огірочки.

Вливаємо підготовлений розсіл трави, спеції. Відмовтеся від використання гірчиці, інакше бродіння буде порушуватися.

Накриваємо кришки і даємо постояти, вибродіться днів 5. Іноді потрібно трохи більше часу для закінчення процесу.

Огірки миємо в очищеній воді, зливаємо маринад.

Кладемо огірки в тару, заливаємо воду, закатуємо і прибираємо зберігатися в підвальне приміщення.

Злитий розсіл підходить для кип’ятіння і приготування розсольників, малосольних огірків.

Овочі, засолені за цим рецептом не втрачають пружності, залишаються хрусткими як свіжі і дуже смачними.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар