Як швидко приготувати повітряні слойки на кефірі

Повітряні слойки на кефірі, рецепт приготування Домашня випічка

Слойки виходять, завдяки кефіру, ніжними, повітряними і дуже смачними. Просто тануть у роті! З самих звичайних продуктів ви приготуєте чудову випічку, перед якою неможливо встояти!

Візьміть для тіста такі продукти:

  • 2-3 щіпки солі;
  • пів кіло борошна пшеничного;
  • 250 мл кефіру;
  • 250 г вершкового масла.

Візьміть для масляної крихти такі продукти:

  • 150 г цукру;
  • 150 г масла вершкового;
  • 10 г ваніліну;
  • 120 г борошна пшеничного.

Поетапний процес приготування повітряних слойок

Готуємо тісто

Масло перед цим заморожуємо, а після натираємо за допомогою терки. Додаємо його в просіяне борошно. Відразу беремо для тіста глибокий посуд.

Потім налийте кефір, додайте сіль, розмішайте і вимісити тісто. Не місіть занадто сильно.

Тісто зберіть в колобок і оберніть плівкою. Помістіть його на 60 хвилин у холодильник.

Готуємо масляну крихту

Просто змішайте всі продукти, зазначені вище і перетирають їх руками, поки не вийде дрібна крихта. Помістіть її в холодильник.

Готуємо слойки

Тісто вийміть з холодильної камери і обімніть. Сформуйте з нього ковбаску і розділіть її на 6 однакових шматків.

Всі шматки розкачайте в тоненькі пласти прямокутної форми (товщина приблизно 1,5-2 мм).

Кожен пласт посипте масляною крихтою, крім останнього, і складіть один на одного. Тобто кожен лист тіста повинен розділяти шар і крихти. Всього шість листів і п’ять шарів масляної крихти.

Відріжте нерівні краї слойки, щоб вона була всюди однаковою і поріжте її на порційні слоєчки.

Викладіть слойки на деко, в яке перед цим покладіть пекарські папір.

Духовку дозволите на 180 °, щоб нагрілася і після помістіть слойки. Готуйте приблизно 30-40 хвилин.

Готові слоєчки посипте цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар