Як приготувати шарлотку на основі гречки – незвичайний рецепт

Гречана Шарлотка - рецепт приготування Домашня випічка

Простий в приготуванні рецепт шарлотки без борошна і яєць. Змішали всі інгредієнти – і можна випікати. Відмінно підійде для тих, хто дотримується посту або не їсть продукти рослинного походження.

Інгредієнти:

  • Рослинне молоко – 1 ¼ склянки або 300 г
  • Гречана мука – ¾ стакан або 120 г
  • Мед – 1/3 склянки 85 г
  • Мигдальне борошно – ¾ склянки або 75 г
  • Рослинна олія – 1/4 склянки 65 г
  • Крохмаль – ⅓ склянки або 50 г
  • Яблуко натерте – 1 шт
  • Яблуко скибочками – 1 шт
  • Розпушувач – 1 ч. л. або 4 г
  • Ваніль – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л. або 3 г
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Покроковий процес приготування шарлотки на основі гречки

Якщо у вас немає гречаної або мигдальної муки – це не проблема, їх легко зробити вдома. Гречку і мигдаль попередньо обсмажте, щоб позбутися від зайвої вологи. Потім пробити в кавомолці до стану борошна. З мигдалем слід діяти акуратно, якщо подрібнювати занадто довго, вийде мигдальна паста.

Всі сухі інгредієнти змішайте в одній ємності, всі рідини – в інший.

Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Потім одне яблуко натріть на тертці, а друге наріжте скибочками.

З’єднайте суху і рідку суміші, додайте натерті яблука і перемішайте до однорідності. Дно форми (18 см в діаметрі) вистеліть пергаментом і викладіть тісто.

Вдавіть яблучні скибочки, так щоб було красиво. Поставте випікатися на 50 хвилин при 180 ° C.

Як приготувати шарлотку на основі гречки - незвичайний рецепт

Після випікання дайте Шарлотці повністю охолонути і витягніть з форми. Перед подачею посипаю цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар