Такі малосольні огірочки виходять хрусткими, ароматними, дуже смачними та злегка пікантними.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 1.3 кг;
- вода, 800 мл;
- сіль, 1.5 ст.л;
- цукор, 1 ч. л;
- лимонний сік, 3-4 ст.л;
- зелень за смаком;
- лавровий лист, 2 шт;
- перець горошок, 8 шт.
Процес приготування малосольних огірків
З перерахованого об’єму товарів, виходить 2 банки по 1 л.
Добре миємо огірки.
Банки також мають бути чистими та сухими. Розкладаємо всі спеції та зелень на ваш смак – гілочки кропу, петрушки, листя смородини та хрону.
У огірків відрізаємо хвостики та акуратно укладаємо в банки.
Для розсолу висипаємо у воду сіль та цукор, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і знімаємо з плити.
Вливаємо в розсіл лимонний сік, перемішуємо.
Виливаємо гарячий маринад у банки, накриваємо кришками та залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин. Ви можете зробити огірки увечері, за ніч вони охолонуть, банки переставляємо у холодильник.
Після того, як огірки дуже добре охолонуть, десь через 3 – 4 години ви можете їх пробувати і подавати до столу.
Зберігаються такі огірочки довго, але завжди швидко з’їдаються і доводиться готувати нову партію. Спробуйте приготувати малосольні огірочки за цим рецептом і вам сподобається.