Як приготувати , які не набридають. Рецепт перевірений роками

Огірки на зиму

Такі малосольні огірочки виходять хрусткими, ароматними, дуже смачними та злегка пікантними.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 1.3 кг;
  • вода, 800 мл;
  • сіль, 1.5 ст.л;
  • цукор, 1 ч. л;
  • лимонний сік, 3-4 ст.л;
  • зелень за смаком;
  • лавровий лист, 2 шт;
  • перець горошок, 8 шт.

Процес приготування малосольних огірків

З перерахованого об’єму товарів, виходить 2 банки по 1 л.

Добре миємо огірки.

Банки також мають бути чистими та сухими. Розкладаємо всі спеції та зелень на ваш смак – гілочки кропу, петрушки, листя смородини та хрону.

У огірків відрізаємо хвостики та акуратно укладаємо в банки.

Для розсолу висипаємо у воду сіль та цукор, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і знімаємо з плити.

Вливаємо в розсіл лимонний сік, перемішуємо.

Виливаємо гарячий маринад у банки, накриваємо кришками та залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин. Ви можете зробити огірки увечері, за ніч вони охолонуть, банки переставляємо у холодильник.

Після того, як огірки дуже добре охолонуть, десь через 3 – 4 години ви можете їх пробувати і подавати до столу.

Як приготувати , які не набридають. Рецепт перевірений роками

Зберігаються такі огірочки довго, але завжди швидко з’їдаються і доводиться готувати нову партію. Спробуйте приготувати малосольні огірочки за цим рецептом і вам сподобається.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар