Гороховий суп-пюре з копченими реберцями – ситна, смачна перша страва з ніжною структурою, в якому копченості додають аромат і пікантний смак супу.
Суп-пюре з гороху і копчених реберець приготувати дуже просто, тільки потрібно заздалегідь замочити сухий горох у воді, щоб він набряк і швидше зварився. Горох можна взяти жовтий або зелений, значення не має. Ніжний, ситний і смачний суп можна подати з сухариками, грінками або тостами. А також з шматочком свіжого хліба.
Інгредієнти:
- Горох колотий – 1,5 стакана
- Картопля – 2-3 штук
- Морква – 1 штука
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
- Копчені реберця – 300 грам
- Соняшникова олія – 30 мілілітрів
- Вода – 1,2 літра
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Як приготувати “Гороховий суп-пюре з копченими реберцями”
Підготуйте інгредієнти для супу. Копчені реберця викладіть в каструлю.
Сухий, колотий горох добре помийте і залийте кип’яченою, холодною водою. Дайте постояти кілька годин, а краще це зробити на ніч. Потім викладіть в каструлю з ребрами.
Залийте ребра з горохом фільтрованою водою і поставте каструлю на плиту. Доведіть до кипіння, зніміть піну, її буде багато. Варіть ребра з горохом, поки він не розвариться. На це буде потрібно 35-40 хвилин.
Цибулю і моркву очистіть, помийте. Моркву натріть на тертці, а цибулю просто наріжте. Викладіть в сковороду. Налийте соняшникову олію і злегка підсмажте овочі на невеликому вогні, періодично перемішуючи.
Картоплю очистіть, помийте і наріжте. Додайте в суп. Викладіть в каструлю цибулю з морквою. Посоліть, поперчіть суп до смаку. Дістаньте реберця з каструлі, зніміть м’ясо з кісток і дрібно наріжте.
Варіть суп до готовності всіх інгредієнтів ще 15-20 хвилин. Готовий суп збийте блендером, налийте в тарілку і додайте нарізане м’ясо копчених реберець.