Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Страви на Новий Рік

Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою. Крем можна робити за смаком та горіхи використовувати будь-які.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 150 г;
  • ванілін до смаку, щіпка солі;
  • кукурудзяний крохмаль, 70 г;
  • молоко, 500 мл;
  • вода, 100 мл;
  • масло вершкове, 80 г;
  • борошно, 120 г;
  • яйця, 4 шт.;
  • масло вершкове, 160 г;
  • мигдальні чи інші горіхи.

Процес приготування торта

Яйця збиваємо з цукром та ваніліном, крохмалем (якщо немає кукурудзяного, беріть картопляний).

Вливаємо молоко та перемішуємо до однорідності. Варимо крем на маленькому вогні, перемішуючи до густого стану. Охолоджуємо під плівкою в контакт.

Воду змішуємо із щіпеою солі, цукром та маслом, нагріваємо на плиті, поки масло повністю не розчиниться. Добавляємо просіяне борошно. Вимішуємо на плиті 2 хвилини, знімаємо з плити і трохи охолодити.

Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Яйце збиваємо віночком і вводимо частинами в тісто, добре вимішуючи.

Тісто має вийти дуже густим та щільним.

Ставимо форму на пергамент, відкреслюємо круг.

Тісто перекладаємо в пакет та видавлюємо у кола. Так виходить акуратно та рівно. Залишки тіста видавлюємо у профітролі.

Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Посипаємо мигдальними пелюстками чи подрібненими горішками велике коло з тіста.

Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Випікаємо 30-35 хвилин при 180 градусах.

Виймаємо та розрізаємо на два коржі.

Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності.

Викладаємо крем на один корж, другим накриваємо.

Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Зверху також наносимо крем та викладаємо маленькі профітролі. Або можна весь крем видавити у середину торта, а профітролі просто подати до столу.

Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Такий красивий і смачний торт точно сподобається вашій родині і ви станете його часто готувати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар