Сур-пюре з гречки – це оригінальний варіант подачі смачного і всім нам звичного гречаного супу, так знайомого з дитинства. Цей суп точно сподобається всім любителям супів-пюре, можете бути впевнені!
Цей суп дуже простий як в плані приготування, так і в плані смаку. Тому його обов’язково потрібно подавати з будь-яким додатком, наприклад, з курячою грудкою, хрустким беконом, запеченими на грилі або обсмаженими грибами або овочами, а можна з усім відразу, тоді кожен додасть собі в тарілку те, що йому найбільше подобається! Все це урізноманітнює смак супу і зробить його більш оригінальним і насиченим.
Інгредієнти:
- Гречка – 1 стакан
- Морква – 1 штука
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
- Куряча грудка – за смаком
- Рослинна олія – 1 ст. ложка
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Вода – 1.3 літра
Як приготувати “Суп пюре з гречки”
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У каструлю наберіть приблизно 1,3 літра води і поставте на вогонь. Коли вода закипить, всипте гречку і варіть на повільному вогні.
Тим часом натріть на великій тертці моркву і дрібно наріжте цибулину. Обсмажте цибулю з морквою в олії до м’якості.
Відправте обсмажені цибулю з морквою в суп, посоліть, поперчіть, можна додати лавровий листочок, тільки перед пюрування його необхідно буде витягти.
Поки суп доварюється, куряче філе наріжте на тонкі пластини і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Не забудьте посолити і поперчити за смаком.
Суп готовий, він вийшов не надто рідким, гречка добре розварилася. Пюрируйте суп за допомогою погружного блендера.
Готовий суп подавайте в невеликій піалі з парою шматочків обсмаженої курочки.