Гарбузовий суп – надзвичайно корисна перша страва з ніжною кремовою консистенцією, вираженим смаком і яскравим кольором. Сьогодні ми його приготуємо зі сметаною.
Гарбузовий суп-пюре готується дуже просто і швидко. Виходить надзвичайно ніжним, оксамитовим, смачним і корисним. Часник додавайте за бажанням, але він надає аромат і пікантність. Сметану беріть будь-якої жирності. Суп можна рекомендувати для дитячого і дієтичного харчування.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 600 Грам
- Цибуля ріпчаста – 1 Штука
- Морква – 1 Штука
- Картопля – 2 Штуки
- Часник – 1 Зубчик
- Вершкове масло – 30 Грам
- Бульйон м’ясний – 250 мілілітрів (або вода)
- Сметана – 120 Грам
- Сіль – За смаком
Кількість порцій: 4-5
Як приготувати “Гарбузовий суп зі сметаною”
Підготуйте інгредієнти для приготування супу з гарбуза. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю. Додайте вершкове масло.
Тушкуйте цибулю в олії 7-8 хвилин до прозорості. Зажарювати не треба. Картоплю і моркву очистіть, помийте, наріжте довільно і викладіть в каструлю з цибулею.
Гарбуз почистіть, помийте і наріжте. Додайте в каструлю до інших овочів. Налийте бульйон або воду і поставте каструлю з овочами на плиту.
Варіть овочі до м’якості. Після додайте сіль за смаком і часник. Збийте овочі в бульйоні блендером до консистенції пюре.
Викладіть в суп сметану. Перемішайте суп зі сметаною. Суп з гарбуза зі сметаною готовий. Подавайте на перше в обід.