Дуже легке і ніжне тістечко з ароматом і смаком цитруса. Лимонний курд ви можете робити навіть для просочення бісквітів для тортів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 5 шт;
- олія рослинна – 3 ст.л;
- цукор – 5 ст.л;
- борошно – 5 ст.л;
- лимонна есенція;
- розпушувач – 0.5 ч.л.
Для приготування білого крему:
- шоколад білий – 300 г;
- сметана – 375 г.
Для приготування лимонного курдів:
- цукор – 150 г;
- лимонний сік – 100 мл;
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 75 р
Процес приготування тістечка
Сметану доводимо до кипіння, знімаємо з плити і топимо в ній білий шоколад. Крем охолоджуємо і відправляємо в холодильник на 3 години, потім збиваємо міксером до пишноти.
Варимо цукор з лимонним соком на невеликому вогні, постійно перемішуючи.
Збиваємо яйця і вливаємо в них лимонний сироп, не перестаючи збивати. Варимо ще 5 хвилин і прибираємо з плити.
Додаємо вершкове масло і вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
Для бісквіта збиваємо білки з цукром і сіллю до пишності.
Змішуємо жовтки з рослинною олією і вливаємо в білки, збиваємо.
Борошно просіваємо і разом з лимонною есенцією додаємо в масу, вимішуємо тісто.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Розігрів духовки – 170 градусів, час випікання – близько 30 хвилин. Охолоджуємо і розрізаємо на 3 коржа.
Формуємо торт, змащуючи кремом з білим шоколадом, потім лимонним курдом коржі.
Ставимо в холодильник на 3 години і подаємо до столу.
Порада: прикрасити тістечко ви можете тертим білим шоколадом і кокосовою стружкою з цедрою лимона або апельсина.