Дуже смачний шоколадний рулет до чаю

Шоколадний рулет, рецепт приготування Домашня випічка

За смаком такий рулет не поступається шоколадному торту. Хоча його приготування набагато простіше і легше. Рулет виходить просто фантастичним і відмінно підійде для домашнього чаювання або до святкового столу.

Необхідні продукти

  • 4 курячих яйця
  • 100 грам цукру
  • 3 столові ложки молока
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 70 грам пшеничного борошна
  • 6 столових ложок какао-порошку

Для крему

  • 230 грам жирної сметани
  • 130 грам цукрової пудри
  • 120 грам вершкового масла
  • 1 пакетик ваніліну

Як приготувати шоколадний рулет

У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і щіпку солі. Туди ж кладемо ванільний цукор і збиваємо до пишної піни. Потім вливаємо молоко і ще трохи збиваємо.

У миску всипаємо пшеничне борошно, розпушувач і какао-порошок.

Суху масу частинами додаємо в яєчну суміш і перемішуємо міксером до однорідної маси.

Готове тісто виливаємо на деко, застелене пергаментним папером. Розподіляємо і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 10-12 хвилин.

Готовий бісквіт накриваємо вологим рушником, перевертаємо, знімаємо папір і разом з рушником звертаємо в рулет.

У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.

У миску кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо. Додаємо до нього цукрову пудру і ванілін. Все ще трохи збиваємо. Потім кладемо сметану і перемішуємо міксером.

Дістаємо бісквіт і розкручуємо. Зверху змащуємо приготованим кремом і звертаємо в рулет.

Готовий рулет накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години. Потім дістаємо, присипаємо цукровою пудрою або какао-порошком, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар