Дуже смачні пісочні рогалики

Смачні пісочні рогалики, рецепт приготування Домашня випічка

Такі рогалики ми допомагали готувати своїм мамам і бабусям. Тепер прийшла черга наших дітей допомагати нам. Цей рецепт допоможе вам приготувати найсмачніші і повітряні рогалики.

Інгредієнти, які потрібні:

  • 150 г масла вершкового;
  • Три ст. л. цукру;
  • 50 мл молока;
  • Одна ч. л. сухих дріжджів;
  • 400 г борошна;
  • Два яйця;
  • Ізюм;
  • Цукор для обсипання.

Покроковий процес приготування пісочних рогаликів

Для опари трохи гріємо молоко, всипаємо в нього дріжджі, одну ч. л. цукру, розмішуємо добре і відставляємо в сторону на 10-15 хвилин, щоб дріжджі ожили.

В іншу ємність розбиваємо яйця, всипаємо в них цукор, який залишився, додаємо дрібку солі і збиваємо до однорідності.

У третій посуд просіваємо борошно і кладемо вершкове масло, яке повинно бути холодне і порізане на квадратні шматочки. Перетираємо все до меленької крихти.

У перетерту масу додаємо яєчну масу і опару. Починаємо вимішувати тісто.

Тісто перекладаємо в миску і прибираємо на 45 хвилин в тепло, накривши рушником.

Через 45 хвилин, беремо тісто і ділимо його навпіл. Так буде зручніше працювати.

Кожну половинку треба розкачати в коло (товщина 2-3 мм) і розрізати її на трикутні сектора.

Там, де широка частина, кладемо родзинки (можна взяти будь-яку іншу начинку) і звертаємо всі сектора в рогалики.

Дуже смачні пісочні рогалики

Обвалюємо верхівки рогаликів в цукрі і кладемо на деко цукром догори.

Духовку включаємо на 180 °, щоб розігрілася, і після поміщаємо рогалики на 20 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар