Домашні рогалики на молоці з повидлом

Формуємо рогалик, рецепт приготування Домашня випічка

Хто пам’ятає смак рогаликів, які для нас пекли бабусі і мами в дитинстві? Їх можна робити і з повидлом, і з маком, і з горіхами. А можна і без начинки зовсім. Все одно випічка виходить дуже смачною.

Підготуємо:

  • Борошно – 500 грам
  • Молоко (тепле) – 200 грам
  • Цукор – 100 грам
  • Яйця – 2 одиниці
  • Вершкове масло – 75 грам
  • Сухі дріжджі – 10 грам
  • Насіння кунжуту – 40 грам
  • Сіль – ½ чайної ложки

Начинка:

  • 100 грам повидла

З’єднуємо молоко, дріжджі, 20 грам цукру і 40 грам борошна і залишаємо для набухання дріжджів.

До просіяного борошна додаємо решту цукру, сіль, вбиваємо яйце і виливаємо дріжджі. Тепер замішуємо тісто.

На завершення процесу кладемо масло і ще раз добре вимішуємо. Тісту потрібно дати 1 годину, щоб воно досить зійшло.

Потім ділимо його на 12 рівних частин. З кожної частини сформуємо кульки. Знову даємо тісту зійти. На цей раз засікаємо 10 хвилин. Для кращого ефекту накриємо рушником.

Кожну частину розкачуємо в тонкий пласт, довжина якого має бути трохи більше за Вашу долоню. На край тіста викладаємо начинку, і затискаємо краї, щоб начинка нікуди не втекла.

Домашні рогалики на молоці з повидлом

Формуємо рогалик, рецепт приготування

Інший край ділимо ножем на чотири частини і скручуємо рогалик.

Домашні рогалики на молоці з повидлом

Викладаємо майбутні рогалики на застелене пергаментом деко і даємо їм ще 15-20 хвилин, щоб підійти.

Зверху виріб змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом, маком або цукром.

Домашні рогалики на молоці з повидлом

Запікаємо 20 -25 хвилин при потужності 180 градусів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар