Дієтичні еклери із заварним кремом

Еклери із заварним кремом - рецепт приготування Домашня випічка

Покроковий низькокалорійний рецепт еклерів з заварним кремом без цукру і масла. Випічка, від якої неможливо набрати зайві кілограми.

Необхідні інгредієнти

Для тіста:

  • борошно (цільнозернове або звичайне) – 80 г;
  • яйце куряче – 1 шт;
  • розпушувач – 1/2 ч. ложки;
  • вода – 140 мл;
  • сіль – дрібка;
  • ванілін – за смаком.

Для крему:

  • молоко (2,5% жирності) – 200 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г;
  • 1 жовток курячого яйця;
  • цукрозамінник або ванільний цукор – за смаком.

Для прикраси:

  • шоколадна паста або мастика (за бажанням).

Рецепт приготування еклерів

Для початку необхідно приготувати тісто. Змішайте борошно з розпушувачем. Додайте трохи ваніліну за смаком.

Закип’ятіть воду з дрібкою солі. Додайте в воду всі сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, ванілін).

Зніміть каструлю з плити, охолодіть тісто. Додайте яйце і збийте суміш міксером.

Застеліть деко папером для випічки або змастіть його невеликою кількістю соняшниковій олії (1 чайна ложка). Використовуючи кондитерський мішок (або звичайну столову ложку), сформуйте майбутні еклери на деку. З цієї кількості тіста у вас вийде 10-12 еклерів. Випікайте в духовці (160-170 градусів) 35-45 хвилин.

Дієтичні еклери із заварним кремом

Поки основа для еклерів запікається в духовці, приготуйте крем. Змішайте молоко, цукрозамінник (або ванільний цукор), 1 курячий жовток і крохмаль. Перемішайте і варіть в сотейнику на повільному вогні до загусання. Охолодіть.

Залишився останній крок. Готові форми для еклерів охолодіть. Зробіть акуратний надріз і покладіть в нього начинку. Якщо у вас є кондитерський шприц, скористайтеся ним.

В якості прикраси можна використовувати шоколадну пасту.

Дієтичні еклери із заварним кремом

Приберіть готові еклери на годину в холодильник. Готово! Смачного.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар